Suha gradnja

Materijali: Gips-kartonske ploče, vlakno – cementne ploče i slično

Konstrukcije: Spušteni stropovi, pregradni zidovi i oblaganje zidova

Suha gradnja termin je koji se koristi za unutarnje uređenje prostora temeljeno na korištenju industrijski predgotovljenih sustava gradnje. Glavna je značajka suhe gradnje upotreba gips-kartonskih ploča koje omogućavaju brzo, sigurno i kvalitetno uređenje interijera.

Gipsane ploče najčešće upotrebljavamo za izradu pregradnih zidova, zidnih obloga, spuštenih stropova i potkrovlja te podova i dekorativnih elemenata.

Ovi materijali imaju dobra protupožarna svojstva, odnosno vatrootporni su, a karakterizira ih i dobra zvučna izolacija, veliki kapacitet na mehanička opterećenja i otpornost na vlagu. Zbog jednostavne obrade, pružaju veću slobodu u stvaranju željenog dizajna prostora.

Suha montažna gradnja pruža niz prednosti. Gipsani građevinski materijal u potpunosti mijenja uobičajene forme, funkcije i elemente prostornog uređenja. Od dilatacijskih sustava do podkonstrukcijskih elemenata – izbor je neograničen.

Kvalitetna izvedba suhom montažom ne iziskuje dodatno vrijeme za sušenje konstrukcije što bitno skraćuje rokove izvedbe radova na svim vrstama objekata u odnosu na tradicionalne načine gradnje. Za visokokvalitetnu gradnju i najbolje rezultate koristimo Knauf, Saint-Gobain Rigips i Lafarge sustave suhe gradnje.