Fasaderski radovi

Jedan od najčešćih načina zadovoljavanja uvjeta uštede energije i toplinske zaštite vanjskih zidova uporaba je povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju.

Energetska učinkovitost u graditeljstvu jedna od najbrže rastućih djelatnosti u graditeljstvu te smo stoga ovom dijelu posvetili maksimalnu pažnju. Dobra izolacija štiti Vas od prekomjerne potrošnje energije za grijanje čime štedite novac i doprinosite očuvanju okoliša.

Ugradnja izolacijskih odnosno termofasada uključuje postavljanje stiropornih ploča, kamene i mineralne vune. Završna vrsta fasade ovisi o željama klijenta i može uključivati bojanje ili nanošenje akrilnih, silikatnih, silikonskih i mineralnih žbuka.

Obnova klasične žbukane fasade uključuje, prema potrebi, skidanje starih slojeva i postavljanje nove izolacije te žbukanje.

Obnova starih fasada ukrašenih štukaturama i ornamentima izvršava se tako da se izradi otisak postojećih dijelova u silikonu ili gumi za izradu kalupa kako bi se sačuvao autentičan izgled originalne fasade. Dijelovi mogu biti izrađeni od gipsa ili žbuke, ovisno o originalnoj izvedbi.

Kamene su fasade, odnosno fasade od imitacije kamena, fasade novijeg doba koje odaju prirodan izgled i cjenovno su prihvatljivije od prirodnog kamena za koji je potrebno i više vremena za postavljanje. Otporne su na atmosferilije a na raspolaganju vam je i velik izbor oblika i boja što Vam omogućava prilagodbu izgleda svom ukusu.

Aluminijske fasade izrađuju se od prefabriciranih aluminijskih panela s već integriranom toplinskom izolacijom od polistirena. Ove su fasade dugovječne, jednostavne za montažu i održavanje. Ujedno su otporne na atmosferilije i imaju dobra vatrootporna svojstva. Drvene fasade izrađujemo  od drvenih prefabriciranih panel-ploča po odabiru klijenta.